Datum och anmälan för nästa kurs

Kursen kräver inga förkunskaper, särskilda red­skap eller speciell utrustning (mjuka kläder och stor handduk är dock bra att ha). Du får träna på att ge och få massage under guidning med hjälp av enkla övningar; rörelser. Vi har max 9 eller 10 deltagare (beroende på om vi är 2 eller 3 kursledare) och eftersträvar en jämn fördelning av kvinnor och män.
Parkurs. När vi ger kursen som parkurs, gör du alla berröings- och massageövningar med din partner. Anmälan görs för 2 personer.
Mer information får du vid anmälan - varmt välkommen <3
Välkommen till vår nästa kurs

Några vanliga frågor - och svar

– Blir man certifierad/diplomerad/auktoriserad taomassör?
– Nej. Det här är primärt en kurs för njutning, påfyllning och utveckling, men du kommer säkert att få med dig hem en del redskap för mer närvaro i ditt liv och en mer inkännande massage/beröring.

– Behöver man ha särskilda redskap eller utrustning med sig?
– Nej, kom som du är. Vid anmälan får du en bekräftelse, läs den! Där står vad du behöver ha med dig till kursen (bl.a. handduk och mjuka kläder).

– Behöver man kunna något om massage innan man går kursen?
– Nej, inga förkunskapskrav. Kärnan i kursen är exempel på sådant man brukar beskriva som "enkelt men inte lätt": närvaro, andning, tystnad/stillhet, inkännande beröring. Därför tränar vi på det, men hela tiden under guidning.

– Hur gamla och unga brukar kursdeltagarna vara?
– Vi för ingen statistik, men den yngsta var nog 16 och den äldsta 75. Medelåldern ligger nog runt 40.

– Vad är det för folk som går den här kursen? Måste man vara på ett särskilt sätt eller se ut på ett speciellt sätt?
– Nej, alla möjliga går den här kursen! Kursen är öppen för alla. Även om vi ville kunde vi inte kategorisera vår "typiska kursdeltagare" :)

– Måste man göra allt på kursen?
– Nej. Man gör endast det man själv är bekväm med, och det den man masserar är bekväm med. Det är helt okej att säga nej, ändra sig och säga nej (eller ja) eller stå över en övning. Gränssättning och att känna in och uttrycka sitt Ja och Nej är integrerat i kursen.

– Är man naken på kursen?
– Nej, vi behåller som minst underbyxor på. Annars får man ha så mycket eller litet kläder man vill på sig.

– Jag har ont i ryggen/knäna/händerna, kan jag gå kursen?
– Ja, det brukar gå bra. Vi har inga krav på "rätt" utförande och du deltar i kursen utifrån dina förutsättningar. Och det finns massagebänk.

– Kan man gå kursen flera gånger?
– Ja. Eftersom det är du, din närvaro, din expansion och dina upplevelser som på något sätt är kärnan i kursen, är det en kurs man kan gå flera gånger - välkommen tillbaka!