För dig och din partner

När vi ger kursen som parkurs gör du alla övningar tillsammans med din partner. Om det är en partner du har en relation med eller din livspartner kan kursen vara lika utmanande som belönande. Kursen inbjuder alltid till att fördjupa din relation till dig själv – att uppleva dig själv på ett djupare plan utan ord – men att gå kursen med din partner är en möjlighet att fördjupa relationen till din partner.
För dig och din partner
I vanliga fall brukar vi uppmana våra deltagare att byta partner ofta under övningar när vi masserar och berör varandra. Det finns ett stort värde i att känna på olika energier, närvaro och beröring. Varje möte speglar oss och att möta flera blir som att se sig själv genom olika perspektiv, ögon och människor. När du gör alla övningar med en och samma partner finns det möjlighet till en annan slags fördjupning. Du stannar med dig själv på ett annat sätt och olika perspektivbyten handlar mer om hur det känns att gå på djupet i dig själv och i relationen med din partner.
Att ta emot en inkännande beröring och närvarande massage av sin partner kan vara mycket skönt och njutningsfullt, men det kan också väcka reaktioner och känslor som inte alltid är odelat positiva. Vi välkomnar det. Och utan att förstärka, utan att förtränga, utan att värdera, stannar vi upp och låter det som behöver få kännas en stund. Att stanna kvar i och omfamna en känsla – vad som än känns – tillsammans med sin partner kan vara mycket utmanande men också oerhört belönande. Det är en närhet och en intimitet som kanske bäst beskrivs med en ordlek på engelska: intimacy, in to me you see. Du bevittnar mig när jag går djupare in i mig och låter det som känns få kännas; synas.
Att gå ’Den sensuella massagens Tao’ som parkurs är en möjlighet att komma varandra riktigt nära, vare sig ni är partners för en helg eller är i en relation resten av livet. Att logga ut från jobb, sociala medier och nyhetsflöden, stänga av skärmar och tillsammans med en och samma person dela närvarande massage och beröring under en hel helg, är djupgående och inspirerande. Kursen kan ge er inspiration till mer närvaro, massage och en mer närvarande beröring även utanför/efter kursen. Med hjälp av qigong och andning har ni alla möjligheter att ta med er några enkla verktyg hem till ett annat, mer närvarande sätt att beröra varandra och kanske börja ge varandra massage (vare sig det är taomassage eller en mer klassisk massage). Beröring ger oxytocin som är ett s.k. må bra-hormon och som stärker relationen mellan människor, att massera och beröra sin partner i en kärleksfull närvaro är ett handfast sätt att stärka relationen.